Avtomobilska zavarovanja

Informativni izračun

Ali bi se ob nakupu avtomobila razveselili zagotovila, da se vam na vašem avtomobilu v naslednjem letu ne bo zgodilo popolnoma nič? Kakšno vprašanje?

Ker vemo, da nam takšnega zagotovila prav nihče ne more dati in ker vemo, da v avtomobilu preživimo lep del našega dne, smo primorani sami storiti nekaj, da nas morebitna neprijetna presenečenja ne presenetijo do takšne mere, da ne vemo več kako naprej. V oddaljeno službo moramo, pred tem pa še odpeljati otroka v šolo, ženo odložiti na poti v službo, ....

Zato se vsaj delno pripravimo za neprijetna presenečenja tudi z avtomobilskim zavarovanjem.

Avtomobilsko zavarovanje je v Sloveniji obvezno. Določena zavarovanja zakonsko ščitijo ekonomske interese vseh državljanov. Govorimo o primerih, ko vi nekomu povzročite škodo in o primerih, ko nekdo drug povzroči škodo vam.

Naj navedemo primer:
Povzročitelj bi vam moral nastalo škodo povrniti. S tem bi lahko bila ogrožena njegova eksistenca. Če pa bi škoda bila izjemno velika, bi se lahko zgodilo, da tudi vso njegovo premoženje ne bi bilo zadostno za poplačilo vaše škode. Zaradi povzročiteljeve ekonomske nezmožnosti za povračilo škode, bi utrpeli ekonomski primanjkljaj doživeli tudi vi, čeprav niste bili krivi.

Avtomobilsko zavarovanje do določenih zneskov (Materialna škoda: 1.000.000,00€, Nematerialna škoda: 5.000.000,00€) krije povzročeno škodo tretjim osebam. Tako zavaruje ekonomske interese nič krivih udeležencev v prometu.

V nadaljevanju boste našli nekaj modrih nasvetov, ki vam lahko koristijo pri Vaši odločitvi za sklenitev avtomobilskega zavarovanja.

Na trgu lahko zasledimo pisano paleto zavarovanj. Vendar pozor!
Kritja med posameznimi zavarovalnicami se zelo razlikujejo. Ob morebitni škodi lahko hitro pride do nezadovoljstva pri strankah, ki so z reševanjem škodnega primera nezadovoljne.

Zato priporočamo, da zberete več ponudb in se nato odločite za tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam in zahtevam. POZOR – NAJCENEJŠI ponudnik ni vselej najboljša izbira in tudi NAJDRAŽJI ponudnik ni zagotovilo za najboljše zavarovanje.
Zelo pomembno je, da zavarovanje sklenete pri zastopniku, ki mu ZAUPATE.
Zastopnik je dolžan, da vam temeljito predstavi, kaj ste s sklenitvijo zavarovalne police zavarovali in kakšne ugodnosti vam pripadajo.

Kaj vse vam zastopnik lahko ponudi?

OBVEZNO ZAVAROVANJE

Iz tega naslova se krije škoda, ki jo zavarovanec povzroči tretji osebi v primeru nezgode. Iz istega naslova pa so krite tudi poškodbe, ki so jih utrpeli potniki v vašem vozilu.

AO+ ZAVAROVANJE

Je zavarovaje voznika za primer telesnih poškodb. In sicer v primeru, ko je prišlo do nesreče po njegovi krivdi. Če je bil kriv nekdo drug, se zavarovalnina izplača iz police povzročitelja.

POMOČ NA CESTI– AXA asistenca

Avtomobilska asistenca AXA vam zagotavlja 24-urno brezplačno pomoč na cesti v primeru prometne nesreče, mehanske okvare vozila ali tatvine vozila ter pri telesnih poškodbah, tako v Sloveniji, kot v državah zelene karte. Do pomoči so upravičeni tako voznik vozila kot tudi potniki, ki potujejo v zavarovanem vozilu.

KASKO ZAVAROVANJE

Kasko zavarovanjekrije uničenje ali poškodovanje zavarovanih stvari zaradi presenetljivega, kratkotrajnega in od zavarovanečeve ali voznikove volje neodvisnega dogodka na lastnem vozilu.

PROMETNA NESREČA

Prometna nesreča je trčenje, udarec, prevrnitev, zdrs, strmoglavljenje in podobno, ki se zgodi ob premikanju vsaj enega motornega vozila.

POŠKODOVANJE VOZILA

Zavarovanje krije škodo, ki jo povzročijo požar, vihar, snežni plaz, potres, strela poplave, hudourniške in visoke vode, eksplozija, padec iz določenega objekta ali padec objekta, padec zrakoplova ali druge letalne naprave, manifestacije, demonstracije, domače živali, divjad in glodalci, nenadno zunanje toplotno ali kemično delovanje na vozilo.

OBJESTNOST

Zavarovanje krije škodo, ki jo povzročijo objestna dejanja.

TOČA

Zavarovanje krije škodo, ki jo povzroči toča.

K tem zavarovanjem lahko priključite še spodaj navedene kombinacije:

Tudi pri kombinacijah je tako, da lahko sklenete takšne, ki imajo franšizo in takšne, ki je nimajo.

Seveda se to odločite sami glede na ceno. Večina polic je sklenjenih s kombinacijami, ki nimajo odbitne franšize. Ta zavarovanja so lahko samostojna ali pa so priključena h kasko ali k obveznemu zavarovanju. Glavne kombinacije in njihove značilnosti so:

  • Kombinacija D (divjad) – Krije škodo, ki nastane na vozilu ob neposrednem dotiku divjadi ali druge živali.
  • Kombinacija H (parkirišče) – škoda, ki jo je povzročilo drugo neznano motorno vozilo med tem ko je vaše vozilo bilo parkirano.
  • Kombinacija E (stekla) – Krije škodo zaradi razbitja stekel ne pa škodo na ogledalih in žarometih.
  • Kombinacija J (stekla, žarometi, ogledala) – Krije škodo zaradi razbitja teh.

Obstajajo še druge kombinacije. Npr: najem vozila v primeru nesreče in kombinacija, ki krije izgubo ključev ter registerskih tablic.

S 1. 4. 2015 smo celotno ponudbo avtomobilskih zavarovanj prenovili in to tako, da so zavarovanja sedaj lahko še bolj individualno prilagojena Vam. Po novem ni več potrebno polno kasko zavarovanje, da bi imeli kritje škode v primeru toče, kot je navedeno že zgoraj je zavarovanje proti toči možna samostojno.

Če vas zanima cena takšnega zavarovanja Vam predlagamo, da kliknete gumbek „ informativni izračun“ ter nam pošljete povpraševanje za zavarovanje. V najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu