Avtomobilsko zavarovanje

Veliko svojega časa preživimo v avtomobilu. A le pravo zavarovanje nam bo zagotovilo brezskrbno potovanje po vseh poteh, do vseh naših ciljev.

Informativni izračun

Ali bi se ob nakupu avtomobila razveselili zagotovila, da se vam na vašem avtomobilu v naslednjem letu ne bo zgodilo popolnoma nič?

Ker vemo, da nam takšnega zagotovila prav nihče ne more dati in ker vemo, da v avtomobilu preživimo lep del našega dne, smo primorani sami storiti nekaj, da nas morebitna neprijetna presenečenja ne presenetijo do takšne mere, da ne vemo več, kako naprej. V oddaljeno službo moramo, pred tem pa še odpeljati otroka v šolo, ženo odložiti na poti v službo, opraviti nakup...

Zato se vsaj delno pripravimo za neprijetna presenečenja tudi z avtomobilskim zavarovanjem.

Avtomobilsko zavarovanje je v Sloveniji obvezno. Določena zavarovanja zakonsko ščitijo ekonomske interese vseh državljanov. Govorimo o primerih, ko vi nekomu povzročite škodo in o primerih, ko nekdo drug povzroči škodo vam.

Naj navedemo primer:

Povzročitelj bi vam moral nastalo škodo povrniti. S tem bi lahko bila ogrožena njegova eksistenca. Če pa bi škoda bila izjemno velika, bi se lahko zgodilo, da tudi vso njegovo premoženje ne bi bilo zadostno za poplačilo vaše škode. Zaradi povzročiteljeve ekonomske nezmožnosti za povračilo škode, bi utrpeli ekonomski primanjkljaj doživeli tudi vi, čeprav niste bili krivi.

Avtomobilsko zavarovanje do določenih zneskov (materialna škoda: 1.050.000,00€, nematerialna škoda: 5.240.000,00€) krije povzročeno škodo tretjim osebam. Tako zavaruje ekonomske interese nič krivih udeležencev v prometu.

V nadaljevanju boste našli nekaj modrih nasvetov, ki vam lahko koristijo pri vaši odločitvi za sklenitev avtomobilskega zavarovanja.

Na trgu lahko zasledimo pisano paleto zavarovalnic, ki ponujajo različne oblike zavarovanja. Vendar pozor!
Kritja med posameznimi zavarovalnicami se razlikujejo. Ob morebitni škodi lahko hitro pride do nezadovoljstva, ko pri reševanju škodnega primera pride do zapletov.

Priporočamo vam, da zberete več ponudb in se nato odločite za tisto, ki najbolj ustreza vašim potrebam in zahtevam. POZOR – NAJCENEJŠI ponudnik ni vselej najboljša izbira in tudi NAJDRAŽJI ponudnik ni zagotovilo za najboljše zavarovanje.

Zelo pomembno je, da zavarovanje sklenete pri zastopniku, ki mu ZAUPATE.

Zastopnik je dolžan, da vam temeljito predstavi, kaj ste s sklenitvijo zavarovalne police zavarovali in kakšne ugodnosti vam pripadajo.

Kaj vse vam zastopnik lahko ponudi?

OBVEZNO ZAVAROVANJE

Iz tega naslova se krije škoda, ki jo zavarovanec povzroči tretji osebi v primeru nezgode. Iz istega naslova pa so krite tudi poškodbe, ki so jih utrpeli potniki v vašem vozilu.

AO+ ZAVAROVANJE

Je zavarovaje voznika za primer telesnih poškodb. In sicer v primeru, ko je prišlo do nesreče po njegovi krivdi. Če je bil kriv nekdo drug, se zavarovalnina izplača iz police povzročitelja.

POMOČ NA CESTI– asistenca

Avtomobilska asistenca vam zagotavlja 24-urno brezplačno pomoč na cesti v primeru prometne nesreče, mehanske okvare vozila ali tatvine vozila ter pri telesnih poškodbah, tako v Sloveniji kot v državah zelene karte. Do pomoči so upravičeni tako voznik vozila kot tudi potniki, ki potujejo v zavarovanem vozilu.

KASKO ZAVAROVANJE

Kasko zavarovanje krije uničenje ali poškodovanje zavarovanih stvari zaradi presenetljivega, kratkotrajnega in od zavarovančeve ali voznikove volje neodvisnega dogodka na lastnem vozilu.

PROMETNA NESREČA

Prometna nesreča je trčenje, udarec, prevrnitev, zdrs, strmoglavljenje in podobno, ki se zgodi ob premikanju vsaj enega motornega vozila.

POŠKODOVANJE VOZILA

Zavarovanje krije škodo, ki jo povzročijo požar, vihar, snežni plaz, potres, strela poplave, hudourniške in visoke vode, eksplozija, padec iz določenega objekta ali padec objekta, padec zrakoplova ali druge letalne naprave, manifestacije, demonstracije, domače živali, divjad in glodavci, nenadno zunanje toplotno ali kemično delovanje na vozilo.

OBJESTNOST

Zavarovanje krije škodo, ki jo povzročijo objestna dejanja.

TOČA

Zavarovanje krije škodo, ki jo povzroči toča.

K tem zavarovanjem lahko priključite še spodaj navedene kombinacije:

Tudi pri kombinacijah je tako, da lahko sklenete takšne, ki imajo franšizo (vaša soudeležba pri plačilu škode) in takšne, ki je nimajo.

Seveda se to odločite sami glede na ceno. Večina polic je sklenjenih s kombinacijami, ki nimajo odbitne franšize. Ta zavarovanja so lahko samostojna ali pa so priključena h kasku ali k obveznemu zavarovanju. Glavne kombinacije in njihove značilnosti so:

  • Kombinacija D (divjad) – krije škodo, ki nastane na vozilu ob neposrednem dotiku divjadi ali druge živali.
  • Kombinacija H (parkirišče) – škoda, ki jo je povzročilo drugo neznano motorno vozilo medtem, ko je vaše vozilo bilo parkirano.
  • Kombinacija E (stekla) – krije škodo zaradi razbitja stekel ne pa škodo na ogledalih in žarometih.
  • Kombinacija J (stekla, svetlobna telesa in ogledala) – krije škodo zaradi razbitja teh.

Obstajajo še druge kombinacije. npr: najem vozila v primeru nesreče in kombinacija, ki krije izgubo ključev ter registrskih tablic.

Informativni izračun

Če vas zanima cena zavarovanja vam predlagamo, da kliknete gumbek „informativni izračun“ ter nam pošljete povpraševanje za zavarovanje. V najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Politika zasebnostiPiškotkiPogoji uporabeImprint
Vse pravice pridržane. © 2023 ZavarovanecSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu