Kaj narediti če sem udeležen v prometni nesreči

Večina ljudi se v službo, trgovoino, po otroke v vrtec ali šolo vozi z avtomobilom. V avtomobilu preživimo veliko časa in ni čudno, da se nam lahko kaj hitro zgodi, da smo udeleženi v kakšni prometni nesreči.

Ker se pogosto dogaja, da ljudje ne vedo, kako postopati v primeru prometne nesreče, vam bom v spodnjem besedilu na kratko opisal kaj potrebujete, da boste škodo, ki vam je nastala na vozilu, dobili povrnjeno iz police povzročitelja prometne nesreče.
Najprej pokličite policijo, in poskrbite, da bo kraj prometne nesreče označen – zavarovan s trikotnikom, da ne bi prišlo do naleta še kakšnega vozila. Ko ste poskrbeli za varnost in obvestili policijo lahko od povzročitelja prometne nesreče pridobite naslednje podatke:
- ime, priimek,
- naslov,
- telefonska številka,
- registrska številka vozila,
- pri kateri zavarovalnici je vozilo zavarovano,
- številka zavarovalne police,
- tudi kakšna fotografija z mobilnim telefonom ni odveč.

Najbolje je, da imate v avtomobilu obrazec „Evropsko poročilo o prometni nesreči“ - ogledate si ga lahko v prilogi. Ta obrazec vam je lahko v pomoč saj vas vodi, da pridobite vse potrebne informacije povzročitelja nesreče, tako da lahko kasneje škodo prijavite na zavarovalnici. Obrazec se izpolnjuje v dvojniku tako, da lahko en izvod izpolnjenega obrazca pustite povzročitelju.

Če je vozilo vozno, ga morate pripeljati do cenilca zavarovalnice, kjer ima zavarovanje sklenjeno povzročitelj prometne nesreče, zato je pomembno, da na samem kraju nesreče izveste kje je njegov avtomobil zavarovan.
Na cenilnem mestu potrebujete prometno dovoljenje vašega avtomobila in v kolikor ste vi vozili avto, še vaše vozniško dovoljenje. Pred cenitivijo boste morali izpolniti obrazec „Odškodninski zahtevek“ cenilec pa avto pregleda, poslika in izdela cenilni zapisnik s katerim lahko greste na servis, da se naročite za termin popravila.

V primeru, da je vozilo nevozno in vam ga je vlečna služba odpeljala domov ali na katero drugo lokacijo, pa morate najprej pridobiti „Odškodninski zahtevek“ - iz zavarovalnice povzročitelja ter obrazec za ogled nevoznega vozila. Ko oba obrazca izpolnite zraven priložite še fotokopijo vašega prometnega dovoljenja in vozniškega dovoljenja voznika vašega vozila. Vso dokumentacijo predate na zavarovalnico povzročitelja. Ko bodo dokumentacijo prejeli na zavarovalnico, vas bo cenilec poklical in skupaj z njim se boste dogovorili za termin cenitve vozila.

Ker je potrebno izpolniti kar nekaj obrazcev, vam pri podjetju Modra rešitev d.o.o. nudimo pomoč tudi v takšnih primerih.

V primeru škodenga dogodka pokličite našega zastopnika na telefonsko številko 041-697-336 in z veseljem vam bo pomagal tudi v primerih, ko bo potrebno prijavljati škodni dogodek. Če ste naš zavarovanec pa vam nudimo pomoč tudi ko greste na cenitev. Zato nas pokličite, da uskladimo termine in skupaj z vami uredimo cenitev vozila.

Vam je bila informacija koristna?
Bi želeli, skleniti avtomobilsko zavarovanje pri nas?
Kliknite TUKAJ in brezplačno vam naredimo izračun za zavarovanje vašega avtomobila.

Politika zasebnostiPiškotkiPogoji uporabeImprint
Vse pravice pridržane. © 2024 ZavarovanecSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu