Prepis vozila in registracija

Pri menjavi oziroma nakupu drugega vozila moramo ob zavarovanju urediti tudi novo registracijo. Vam v pomoč smo opisali kako poteka postopek, kaj vse potrebujete in kakšne so cene dajatev. 

Postopek prepisa vozila na novega lastnika oziroma registracijo vozila z novim lastnikom urejamo na upravni enoti ali na mestu, kjer tudi sicer opravljajo te in podobne storitve (mesta tehničnih pregledov). Prisotna morata biti tako stari kot novi lastnik. Za prepis in registracijo potrebujete novo zavarovanje (prenos že obstoječega zavarovanja iz prejšnjega lastnika na novega namreč ni mogoč). Ob zavarovanju potrebujete še obstoječo prometno dovoljenje in kupoprodajno pogodbo, ki jo izpolnite in podpišete v dveh izvodih (enega dobi kupec, enega prodajalec). V primeru, da kupoprodajne pogodbe nimate, si jo lahko natisnete s klikom na priloženo datoteko. Za vse informacije smo vam na voljo.

Politika zasebnostiPiškotkiPogoji uporabeImprint
Vse pravice pridržane. © 2024 ZavarovanecSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu