Tehnični pregledi in podaljšanje registracije avtomobila

S tem prispevkom želimo pomagati vsem, ki ste v dvomih kdaj imate tehnični pregled vozila, kdaj tehnični pregled lahko uredite in kako je s podaljšanjem registracije in podaljšanjem zavarovanja za vaš avtomobil.

Pomembno je, da veste, koliko je vaš avtomobil star. Če ste kupili novo vozilo imate prvi tehnični pregled, ko je avtomobil star 4 leta. Naslednji tehnični pregled je za starost avtomobila 6 let in nato še pri osmih letih. Ko je vozilo staro osem let ali več pa se tehnični pregled opravlja vsako leto.

Zavarovanje:
Trajanje zavarovanja za avtomobil mora biti usklajeno z datumi registracije vozila, ki so na prometnem dovoljenju (na hrbtni strani prometnega dovoljenja). Večina zavarovanj se sklepa za eno leto. Zavarovanje lahko podaljšate že en mesec pred potekom zavarovalne police in s tem pridobite pomemben čas, da opravite tehnični pregled (v kolikor je to potrebno) in nato še podaljšanje registracije. Ko greste podaljšati registracijo in plačati cestnino potrebujete:

- potrdilo, da imate opravljen tehnični pregled,
- potrdilo o obveznem zavarovanju vozila.

Cenik letne dajatve za uporabo vozila v cestnem prometu (CESTNINA) je sledeča:

Prostornina motorja (v kubikih)

Letna dajatev v EUR (z DDV)

do 1350

62

nad 1350 do 1800

96

nad 1800 do 2500

153

nad 2500 do 3000

282

nad 3000 do 4000

452

nad 4000

565

V kolikor vas zanima cena zavarovanja za vaše vozilo nam pošljite povpraševanje.
Kliknite TUKAJ in izpolnite obrazec. V najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Če se vam poraja še kašno vprašanje ali kakšna nejasnost glede registracije vozila, nam lahko pošljete e-mail na info@zavarovanec.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Politika zasebnostiPiškotkiPogoji uporabeImprint
Vse pravice pridržane. © 2023 ZavarovanecSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu