Uveljavljanje odškodnine iz naslova nezgodnega zavarovanja

Pri uveljavljanju pravic iz naslova nezgodnega zavarovanja morate najprej preveriti, kje imate polico sklenjeno.

Večina ljudi je nezgodno zavarovanih. Police so lahko sklenjene preko podjetja kjer delate, lahko pa imate individualno sklenjeno polico. V veliko primerih je nezgodno zavarovanje priključeno k življenjskemu zavarovanju. Če imate več polic, preverite pri katerih zavarovalnicah so le te sklenjene in nato prijavo po posamezni polici urejate pri vsaki zavarovalnici posebej.

NI VAŽNO, PRI KATERI ZAVAROVALNICI IMATE SKLENJENO POLICO, POSTOPEK ZA PRIJAVO IN UVELJAVLJANJE ODŠKODNINE JE VEDNO ENAK.


V primeru poškodbe si ne delajte odvečnih skrbi z uveljavljanjem odškodnine. Tudi takojšnje uveljavljanje je odveč. Ob poškodbi najprej pomislite na zdravljenje in nadaljnje postopke, ki so vezani na vašo poškodbo (razne terapije, ….) Počakajte, da z zdravljenjem zaključite, šele nato na zavarovalnico oddate vso zdravstveno dokumentacijo za škodni dogodek.

KAKŠEN JE POSTOPEK?

1. Na e-mail info@zavarovanec.si nam javite vrsto poškodbe in na vaš e-mail vam pošljemo obrazec „PRIJAVA ZAVAROVALNEGA PRIMERA IZ NEZGODNIH ZAVAROVANJ“, vi ga nato izpolnite. Priložite kopije celotne zdravstvene dokumentacije, ki jo imate za poškodbo in kompletno dokumentacijo oddate na Sava zavarovalnico d.d., Cankarjeva ulica 3, 2000 Maribor.

2. Lahko tudi pokličite na telefonsko številko 041-697-336 in zastopnik Aljoša, ki je na terenu v Mariboru in okolici, se lahko oglasi pri vas na domu in vam pomaga pri izpolnitvi obrazca.

3. Če želite pa se lahko oglasite tudi pri nas v pisarni na naslovu Gornji trg 44, Lovrenc na Pohorju, kjer imamo vse potrebne obrazce za prijavo škode. Pri nas lahko brezplačno skopirate tudi vso potrebno zdravstveno dokumentacijo.

Vedno več oškodovancev prijave škod urejajo s pomočjo odvetnikov. Pomembno je, da se zavedate, da v kolikor zadevo predate odvetniku oz. odvetniški družbi, da jih s tem pooblastite, da vso zadevo v vašem imenu urejajo izključno le oni. To pomeni, da kakršne koli informacije glede reševanja škodnega primera dobite le pri njih. Vaše individualno, osebno informiranje na zavarovalnici ni več dopustno, saj je vaš pooblaščenec odvetnik oz. odvetniška družba.

Kadar gre za preproste poškodbe, kjer ste upravičeni le do dnevne odškodnine in bolnišničnih dni, vam svetujemo, da zahtevek podate sami, saj se odškodnina izračuna glede na število dni, ko ste bili za delo nezmožni oz. ste bili v bolnišnici. Tako vam pri osebni vlogi za uveljavljanje odškodnine seveda odpade strošek za plačilo odvetnika. Celotna izplačana odškodnina je vaš prihodek.

V primeru, ko pa vendarle gre za bolj kompleksne poškodbe, kjer se priznava tudi invalidnost oz. so bile poškodbe hujše, pa se lahko odločite, da vso zadevo predate odvetniku in ta namesto vas uredi vse potrebno na zavarovalnici.

V kolikor imate še kakšna vprašanja nam jih lahko pošljete na e-mail na naslov: info@zavarovanec.si, z veseljem vam bomo pomagali in svetovali.

Politika zasebnostiPiškotkiPogoji uporabeImprint
Vse pravice pridržane. © 2024 ZavarovanecSpletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu